Authenticatie

Biometrie met vingerafdrukherkenning is een groeimarkt

Powered by FEITIAN

Wij leveren een compleet programma van Securitykeys en toegangspassen tot cardreaders. Dit alles o.b.v. FIDO2; Bluetooth en NFC. Ook biometrie met vingerafdrukherkenning wordt steeds belangrijker omdat dit een aanvulling vormt op de 2FA. Hierdoor wordt een identiteitsherkenning 100% veiliger!

ihealth_SYNTH spiegel

SYNTH zegt: “Authenticatie is het proces waarbij iemand nagaat of een gebruiker, een andere computer of applicatie daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn.”

De komende jaren zal Authenticatie steeds belangrijkers worden. Dit komt door de digitalisering en het toenemend gebruik van clouddiensten. SYNTYCHE verwacht dat er binnen 10 jaar een verschuiving zal plaatsvinden van “On premise” systemen en applicaties naar het volledig ontsluiten en opslag van data en het gebruik van applicaties via clouddiensten.

Hierbij zijn twee zaken belangrijk: Identiteit en Reputatie! Bij Identiteit gaat het erom dat jij kunt bewijzen dat “jij het werkelijk bent die inlogt”. Bij Reputatie gaat het erom dat “jij of de organisatie te vertrouwen is” en waarmee zaken gedaan wordt.

Om de behoefte rondom Identiteit, Reputatie maar ook gebruikersgemak te kunnen garanderen levert SYNTYCHE een volledig Authenticatieprogramma. Dit doen we voor zowel de consument (B2C) en het MKB, KMO en Enterprises (B2B). Onze producten variëren van Security keys (tokens) en toegangspassen tot kaartlezers. Hierbij is alles gebaseerd op U2F. U2F is een open authenticatiestandaard waarmee internetgebruikers met een enkele beveiligingssleutel direct en zonder stuurprogramma’s of client-software veilig toegang hebben tot online services.

Enige kenmerken zijn: